Διαβάστε την ακόλουθη είδηση και κάντε το quiz που ακολουθεί

Γνωστός Έλληνας ζωγράφος θα ελέγξει τα έργα που κλάπηκαν από την Πινακοθήκη

Τις ανεκτίμητες γνώσεις του γύρω από την τέχνη θα προσφέρει γνωστός Έλληνας ζωγράφος προκειμένου να εξεταστούν λεπτομερώς οι δύο πίνακες που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Σε δηλώσεις του μπροστά στους δύο πίνακες, ο διάσημος Έλληνας εικαστικός Μαέβιους Παχατουρίδης τόνισε ότι θα μείνει τρεις μέρες νηστικός για να τους ελέγξει προσωπικά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν αλλοιώσεις στα έργα.

«Καλησπέρα σας αγαπητοί δημοσιογράφοι. Εδώ, σ’αυτόν εδώ τον πίνακα, βλέπουμε τον απλό, καθημερινό ανεμόμυλο που ζωγράφισε ο καλλιτέχνης. Όμως, βλέπουμε ότι από τον πίνακα αυτόν λείπει η μοναχική, πεινασμένη αγελάδα. Ήταν εκεί και έφυγε μακριά; Δεν το γνωρίζουμε. Κι αν έφυγε, πού πήγε; Πρέπει να το μάθουμε» είπε για τον πίνακα του Μοντριάν ο ζωγράφος, γνωστός στο πανελλήνιο για το έργο του «Η Μοναξιά της Αγελάδας».

Χαϊδεύοντας την κοτσίδα του, ο διάσημος ζωγράφος στη συνέχεια πλησίασε τον πίνακα του Πικάσο.

«Εδώ φίλοι μου, σε αυτόν εδώ τον πίνακα, βλέπουμε τον καλλιτέχνη να απεικονίζει την απύθμενη μοναξιά που βίωσε αυτή η ταπεινή, καθημερινή γυναίκα. Γιατί είναι έτσι; Ήταν έτσι και πριν; Τι της έκανε ο μοναχικός οικοδόμος – ελαιοχρωματιστής; Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα» κατέληξε, ενώ ξέσπασαν ζητωκραυγές και χειροκροτήματα στην αίθουσα.

Quiz 6