Διαβάστε την παρακάτω είδηση και στη συνέχεια κάντε το quiz που βρίσκεται στο τέλος

Ανακόντα και πιράνχας απελευθέρωσε στον Έβρο η «Πράσινη Πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής

Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η «Πράσινη Πτέρυγα», ο οικολογικός τομέας της Χρυσής Αυγής, απελευθερώνοντας εκατοντάδες πιράνχας και δέκα ανακόντα στον ποταμό Έβρο. Η κίνηση αυτή έχει ως αποκλειστικό σκοπό την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή και τίποτα παραπάνω, όπως τονίζουν πηγές της οργάνωσης. «Οποιοσδήποτε πιστεύει πως η κίνησή μας αυτή αποσκοπεί σε οτιδήποτε άλλο πέρα από την προστασία του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος είναι χυδαίος, μικρόψυχος και πιθανότατα ανθέλληνας και αναρχοπρεζάκι», τόνισε χαρακτηριστικά μέλος της οργάνωσης στο «Κουλούρι».

Το κόμμα, θέλοντας να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του στην προσπάθεια της «Πράσινης Πτέρυγας», έστειλε στον Έβρο τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση και την μόνιμα αγανακτισμένη κάτοικο Αγ. Παντελεήμονα Θέμιδα Σκορδέλη, η οποία μίλησε για τη σημασία της συγκεκριμένης κίνησης: «Το Δέλτα του Έβρου ήταν ανέκαθεν ένας παράδεισος βιοποικιλότητας, ένας τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, ένα ησυχαστήριο για την ελληνική πανίδα και τους τίμιους φαντάρους. Και θέλουμε να παραμείνει έτσι. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει παρατηρηθεί μια δραματική αύξηση στους πληθυσμούς της ορνιθοπανίδας και πιο συγκεκριμένα της λαγγόνας, του ροδοπελεκάνου και του βαλτότρυγγα, ενώ στον τομέα της ιχθυοπανίδας μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον το Δέλτα με την αύξηση του μαρμαρογωβιού και της κουτσομούρας. Η «Πράσινη πτέρυγα» δίνει το δυναμικό «παρών» και βροντοφωνάζει το δικό της «ΟΧΙ» στης καταστροφή αυτού του παραδείσου. Με την απελευθέρωση των συγκεκριμένων ερπετών και ψαριών η ισορροπία θα επανέλθει».

Η κ. Σκορδέλη, θέλοντας μάλιστα να αποδείξει πως τα ανακόντα δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, τουλάχιστον τον λευκό, κράτησε θαρραλέα για λίγα λεπτά ένα από αυτά και στη συνέχεια το απελευθέρωσε. Αρνήθηκε όμως ευγενικά τη βουτιά στο ενυδρείο με τα πιράνχας λέγοντας πως δεν έχει φέρει το μαγιό της.

Quiz 10


v