Μαθητές από την Τσεχία, την Ισλανδία, τη Λετονία και την Ελλάδα ενημερώθηκαν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου για τα fake news και πώς αυτά επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο χώρο της εφημερίδας “Ελευθερία”, και έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus που εκπονεί το 2ο Λύκειο Καλαμάτας με τίτλο “U2Have a Voice”. 

Οι χώρες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus “U2Have a Voice”είναι η Τσεχία (συντονίστρια χώρα), Ισλανδία, Λετονία και Ελλάδα, και συγκεκριμένα τα σχολεία: Obchodni akademie a Vyssi odborna skola (Τσεχία), Menntaskólinn á Tröllaskaga (Ισλανδία), Saldus vidusskola (Λετονία) και 2ο Λύκειο Καλαμάτας, με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς τις Simona Luftova και Marketa Rapkova από την Τσεχία, Iveta Kirse και Inga Mankus από την Λετονία, Karolina Baldvinsdottir και Kolbrun Halldorsdottir από την Ισλανδία και την υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου Καλαμάτας Ιωάννα Λαμπροπούλου. Το πρόγραμμα αφορά τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, καθώς και τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, αλλά και τα fake news και πώς αυτά επηρεάζουν την κοινή γνώμη και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 21 φιλοξενούμενοι στην Καλαμάτα μαθητές και άλλοι 21 του 2ου Λυκείου, μαζί με τις 6 καθηγήτριές τους που τους συνοδεύουν.

για το διαδίκτυο, τον ορισμό του και τη χρήση του που κάνουμε σήμερα, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τη διαδικτυακή φήμη και τις ψευδείς ειδήσεις και αναρτήσεις, ενώ μέσα από απλά και απτά παραδείγματα προσπάθησε να δώσει κάποιες πιο πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο εντοπισμού ψευδών ειδήσεων.

Φωτογραφία: Εφημερίδα Ελευθερία
Φωτογραφία: Εφημερίδα Ελευθερία
Φωτογραφία: Εφημερίδα Ελευθερία
Φωτογραφία: Εφημερίδα Ελευθερία

Μαθητές από 4 χώρες συζήτησαν για fake news