Επειδή τις τελευταίες μέρες παρατηρήσαμε πολύ έντονα ένα μεγάλο πρόβλημα με πολλούς μαθητές να έχουν πρόσβαση σε υλικό του Netflix το οποίο δε σχετίζεται με την ηλικία τους, δημιουργήσαμε τον παρακάτω οδηγό, ώστε να μπορείτε να περιορίζετε την πρόσβαση των παιδιών αποκλειστικά σε υλικό που αφορά την ηλικία τους. Αρχικά για να μπορείτε να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας, προτιμήστε έναν υπολογιστή και συνδεθείτε στο netflix.

Σύνδεση στο λογαριασμό μου

Ανοίγουμε τη σελίδα https://netflix.com και πατούμε από πάνω δεξιά το κουμπί ΣΥΝΔΕΣΗ

Αρχική σελίδα Netflix

Στη συνέχεια πληκτρολογείτε τα προσωπικά σας στοιχεία username και password

Σελίδα Σύνδεσης στο Netflix

Η σελίδα που σας εμφανίζεται στη συνέχεια έχει όλα τα προφίλ (χρήστες) που έχετε φτιάξει για το λογαριασμό σας. Ο κάθε λογαριασμός έχει τη δυνατότητα να έχει πολλαπλά προφίλ (χρήστες). Το σωστό, όταν υπάρχουν πολλά μέλη σε μία οικογένεια και ο καθένας θέλει να βλέπει τις δικές του σειρές και ταινίες, είναι να έχετε πολλά διαφορετικά προφίλ. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε τον γονεϊκό έλεγχο σε κάθε χρήστη, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να ορίζουμε τα στοιχεία στα οποία έχει πρόσβαση ο κάθε χρήστης.

Δημιουργήστε πολλά προφίλ (χρήστες)

Για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ (π.χ. για τα παιδιά) επιλέξτε την ένδειξη “Προσθήκη Προφίλ”.

Λίστα προφίλ ενός λογαριασμού στο Netflix

Η φόρμα για να δημιουργήσουμε ένα προφίλ, έχει την ένδειξη αν πρόκειται για παιδί. Πρέπει υποχρεωτικά στους λογαριασμούς των παιδιών να επιλέξουμε αυτή την επιλογή!

Προσθήκη προφίλ στο Netflix
Προσθήκη προφίλ για παιδί στο Netflix

Αφού πληκτρολογήσετε τα στοιχεία και πατήσετε “Συνέχεια” δημιουργείται το προφίλ που αφορά το παιδί.

Ολοκλήρωση προφίλ για παιδί

Η δημιουργία ενός προφίλ για παιδί δεν αποτρέπει κάποιο παιδί από το να βλέπει με το δικό σας προφίλ ή με προφίλ που δεν είναι παιδικά. Θα πρέπει παράλληλα να “κλειδώσετε” την πρόσβαση στο δικό σας προφίλ με κάποιον κωδικό. Για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε τα στοιχεία λογαριασμού σας.

Ένας εύκολος τρόπος είναι να ανοίξετε το ακόλουθο link (αφού έχετε κάνει σύνδεση στο Netflix): https://www.netflix.com/YourAccount

Εναλλακτικά, από τη σελίδα με τη λίστα των προφίλ, επιλέγετε το κουμπί “Διαχείριση Προφίλ”. Στα προφίλ σας εμφανίζεται μία ένδειξη για να επιλέξετε ποιο προφίλ θέλετε να επεξεργαστείτε. Πατήστε πάνω στο προφίλ σας για να το διαχειριστείτε.

Επεξεργασία Προφίλ

Στη συνέχεια επιλέγετε στις Ρυθμίσεις καταλληλότητας το κουμπί “Επεξεργασία”. Για να σας επιτρέψει το σύστημα να κάνετε επεξεργασία πρέπει να δώσετε τον κωδικό του λογαριασμού σας στο Netflix. Είναι ένα μέτρο ασφάλειας ώστε να μη μπορεί κάποιος να “πειράζει” τους λογαριασμούς. Ωστόσο, αυτό που σας ενδιαφέρει πλέον είναι το γεγονός ότι στην οθόνη σας, πάνω δεξιά, υπάρχει μία καινούρια ένδειξη.

Πατώντας, πάνω σε αυτό το κουμπί που έχει εμφανιστεί πάνω δεξιά, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα διαχείρισης συνολικά του λογαριασμού σας!

Προβολή στοιχείων που οδηγούν στο λογαριασμό

Πατώντας την ένδειξη “λογαριασμός” μεταβαίνετε στη σελίδα με όλα τα στοιχεία του λογαριασμού σας, όπως το πότε τον δημιουργήσατε, κάθε πότε τον πληρώνετε κλπ.

Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας μπορείτε να δείτε όλα τα προφίλ που έχετε και πατώντας το βελάκι που έχουν στο δεξί τους μέρος να δείτε πληροφορίες για το κάθε προφίλ.

Έλεγχος στοιχείων του κάθε προφίλ

Μία από τις ενδείξεις είναι η ένδειξη κλειδώματος προφίλ. Για κάθε προφίλ στο οποίο δεν επιθυμείτε και δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση ένα παιδί, κάνετε αλλαγή του κλειδώματος προφίλ. Για να κάνετε την Αλλαγή του κλειδώματος του προφίλ θα σας ζητηθεί εκ νέου να πληκτρολογήσετε τον κωδικό που έχετε στο Netflix. Αυτό συμβαίνει διότι τέτοιες αλλαγές μπορεί να κάνει μόνο όποιος έχει το username και password του λογαριασμού! Συνεπώς θα πρέπει να φροντίζετε αυτή την πληροφορία να την έχετε μόνο εσείς και όχι τα παιδιά.

Ένδειξη καταγραφής κωδικού για κλείδωμα προφίλ

Τέλος, στην οθόνη που εμφανίζεται αμέσως μετά, πρέπει να δώσετε ένα τετραψήφιο pin για να κλειδώσει το προφίλ σας. Έτσι κάθε φορά που κάποιος (ή εσείς) προσπαθείτε να μπείτε στο συγκεκριμένο προφίλ, το Netflix θα σας ζητά τον τετραψήφιο κωδικό σας.

Κλείδωμα προφίλ με κωδικό

Παρακολούθηση προβολών

Στο ίδιο σημείο (λογαριασμός) ενδεχόμενα να παρακολουθήσατε μία ένδειξη που αναφέρει “Δραστηριότητα Προβολών”. Από αυτό το σημείο έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις σειρές και ταινίες που έχουν σχέση με ένα προφίλ. Καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχετε τη δραστηριότητα των μικρότερων ειδικά παιδιών ώστε να επαληθεύετε ότι δεν παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα που θεωρείτε ότι δεν είναι κατάλληλο γι αυτά.

Λίστα σειρών ή ταινιών που έχει παρακολουθήσει ένα προφίλ

Αλλαγή ρυθμίσεων σε ήδη υπάρχοντα προφίλ

Σύμφωνα με τα παραπάνω, υπάρχουν καταγεγραμμένες οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να κλειδώσετε το προφίλ σας και να φτιάξετε παιδικό προφίλ. Σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμούς (προφίλ) για τα παιδιά σας ή σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε άλλα ηλικιακά όρια στο προφίλ των λογαριασμών που έχετε ήδη τότε ακολουθείτε τα εξής βήματα.

Αφού κάνετε login και βρεθείτε στη σελίδα των λογαριασμών πατάτε τη διαχείριση προφίλ.

Λίστα προφίλ ενός λογαριασμού στο Netflix

…και επιλέγετε το προφίλ που θέλετε να διαχειριστείτε (π.χ. να αλλάξετε ηλικιακά όρια) και σας εμφανίζεται η σελίδα της επεξεργασίας προφίλ. Αυτή αναφέρει στο κέντρο “Ρυθμίσεις Καταλληλότητας”. Πατάτε το κουμπί ακριβώς από κάτω που αναφέρει επεξεργασία.

Επεξεργασία Προφίλ

Αφού σας εμφανίσει μία σελίδα που ζητά να επιβεβαιώσετε τον κωδικό σας στο Netflix (για να επιβεβαιώσει πως αυτός που κάνει την αλλαγή είναι ο κάτοχος του λογαριασμού), μεταβαίνει στη σελίδα ρυθμίσεων ηλικιακού ορίου.

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να ρυθμίσετε σύμφωνα με τα ηλικιακά όρια που υπάρχουν (7+, 13+, 16+, 18+) το όριο μέχρι το οποίο επιτρέπεται να βλέπει το παιδί σας. Όσο πιο αυστηροί και ειλικρινείς είστε, τόσο πιο σωστοί είστε απέναντι στο παιδί σας, και τόσο περισσότερο το προστατεύετε και δεν το εκθέτετε σε κινδύνους. Αφού επιλέξετε την ηλικία, πατήστε Αποθήκευση.

Προστατέψτε τα παιδιά σας και μην τα αφήνετε να παρακολουθούν σειρές ή ταινίες που δεν απευθύνονται στο ηλικιακό τους όριο.